Bouvierdag 2010

 Oefendag voor Bouviers in de KNPV 28 augustus 2010.

 Wij als PHV ARGUS hebben i.s.m. de Graaf van Vlaanderen voor 2e maal met succes een oefendag georganiseerd voor geleiders die met hun hond in de KNPV trainen. Vorig jaar op 29 augustus was de eerste keer dat we deze dag organiseerde. Dat was toen zeker een succesvolle, sportieve en gezellige dag. Vandaar dat we dit jaar het e.e.a. weer eens dunnetjes hebben over gedaan. En hoe!! Vorig jaar 8 KNPV boeven op de wei. Dit jaar waren er 13 deelnemers aanwezig. Daarbij was er één afzegger, en een teef die voor de eerste maal loops was en dus niet mee kon doen.
Iedere deelnemer kon oefenen zoals die zelf wilde.

’s Morgens zijn we gestart met het zoeken en springen. Vervolgens het kistrevieren en daarna het volgen en afleggen. Toen weer terug naar ons z.g. Uilenbos om het manrevieren te beoefenen. Ook voor de pauze de oefeningen voedsel weigeren, voorwerp bewaken, transport lopen en het stil zijn beoefend.

Vervolgens werd er in de pauze een aantal demonstraties gegeven door Bouvierliefhebbers die met hun hond IPO trainen. Annemarie Stuijvenberg beet de spits af met haar hond Max Nyra v Caya’s Home. Zij liet zien hoe haar hond het IPO-R (reddingshond) afwerkte. Een lust voor het oog hoe deze hond gewoon tussen het publiek doorliep en de “slachtoffers” opzocht.                                          Vervolgens gaf Elly ter Ellen met haar Exora Batzi (Zora) de Tremaudan een demo in het sorteren. (KNPV basiszoekhond) Diverse mensen mochten de buisjes “beluchten” en vervolgens moest Zora de juiste lucht combineren met de lucht die aan het buisje zat. Ondanks dat er niet 100% gescoord werd was het toch indrukwekkend om te zien wat een hond met zijn/haar neus kan. Hierna gaven onderstaande IPO leden een geïmproviseerde demo van het IPO programma, er werden bijvoorbeeld geen verstekken gebruikt maar de helper Freddy Stouten, ging gewoon in een groepje mensen staan. Geweldig hoe onderstaande mensen met hun honden bezig waren.

Mario v. Deventer met Devil, Carmen Stouten met Seven v. Bertrupaty, Caya Krijnse Locker met Mister Nyra v. Caya´s Home, Bertus Duncker met Boris, Carmen Stouten met Samildanach´s Chiara, Hans Jochem met Chivas Kim v.d. Vlaamse Boef, Carmen Stouten met Cougar Kim v.d. Vlaamse Boef (Shame) en Willy Adriaenssens met Bill v.d. Barbierhoeve .

Mensen, geweldig bedankt voor de inzet en het mooie werk wat jullie hebben laten zien.

 Direct aansluitend hebben de KNPV mensen het oefenveld weer in beslag genomen en hebben zij allen hun steloefeningen kunnen doen zoals men wilde. Als er iets niet goed ging kon dat met gemak worden overgedaan. De helpers Edwin de Haan, Danny Kok en Tjitte Westrik (deze kwam helemaal uit Friesland om hier pakwerk te doen) deden er alles aan om het de geleiders naar de zin te maken en dit is ook zeker gelukt. We hebben alleen maar heel tevreden geleiders gesproken. Mannen, ontzettend bedankt voor het zware werk wat jullie hebben gehad. Vooral het werken met jonge honden is een zware klus en wordt dikwijls onderschat. SUPER gedaan.

Last but not least de deelnemers.
Rini Dalhuisen  met  Gismo v.d. Causidicus. 
Ari Hart  met  Gillroy v.d. Causidicus
Walther Maes met Amo v.d. Wijdepolder
Jaap Kuijt met Brando v.d. Wijdepolder
Anton Timmers met Gamble Kim v Eltonshome en Buster v.d. Wijdepolder
Teunis Kers met Boris v.d. Veluwesprengen
Fokke Krotje met Cowboy v.d. Fokrohof
Jan Beldman met Endor Nora v.d. Vlaamse Boef
Jan Wolters  met Ezorro Nora v.d. Vlaamse Boef en (Conan) Exl Nora v.d. Vlaamse Boef
Burt Beyer met  Actiongirl "Dax" Brid of Herland en Arbeau Dax v/d Fokrohof

 Ook jullie onwijs bedankt voor de gezellige, nuttige en sportieve dag met als belangrijkste punt: De Bouvier als werkhond.

Hierbij wat foto’s en de link met foto’s die geschoten zijn door Iris van Kouwenhoven.
Ook Iris en Martijn hartelijk dank voor jullie aanwezigheid en de prachtige foto’s.

 http://picasaweb.google.nl/martijn.eijbersen/BouvierOefendag2882010?feat=directlink