Nieuwsbrief Bouvier KNPV oefendag PHV ARGUS Den Haag

 

Zaterdag 29 augustus 2009.  

Beste vrienden,

Het was alweer een geslaagde dag vorige zaterdag. De opkomst was meer dan behoorlijk. Eigenlijk zelfs meer dan verwacht. Want hoewel het weer de avond en nacht ervoor niet zo schitterend was geweest, was dat zaterdagmorgen heel wat anders. Er werd nog gevreesd dat het weer alsnog als stoorzender zou gaan fungeren. Maar één voor één kwamen de deelnemers én toeschouwers zich melden. Een opluchting voor organisator van het eerste uur Anton Timmers en zijn club. Op een bepaald moment, tegen de namiddag aan, werden er toch een honderdtal mensen op de oefenterreinen gesignaleerd. De Graaf van Vlaanderen heeft met veel genoegen ook de schouders gezet onder dit evenement.

En hoewel het in hoofdzaak een KNPV-oefendag zou worden werd er voldoende tijd vrijgemaakt voor een IPO demo/oefendag en ook voor het gehoorzaamheidsprogramma werd de nodige tijd beschikbaar gesteld. Met dank aan de voorzitter en de clubleden. Deze beide sporttakken werden duidelijk becommentarieerd door de kenners in het vak. Wat het voor de buitenstaanders een pak interessanter maakte.

Voor het KNPV-gedeelte konden we rekenen op de bijstand van bestuur en clubleden. En de helpers Marinus Moerland en Martijn Eijbersen hebben uiteraard ook prima werk geleverd. Komt daar nog bij dat een heel enthousiast publiek van alles heeft genoten. In de voormiddag werden de gebruikelijke gehoorzaamheidsoefeningen geoefend. In de namiddag was er ruim de tijd voor het stelwerk.

Er werd zowel tijd gemaakt voor gevorderden als voor begeleiders die wel even wilden ‘proberen’. En dit zowel voor de gehoorzaamheid als voor het bijtwerk. Niks moest, alles kon.

Publiek en deelnemers hebben derhalve genoten van deze meer dan geslaagde dag. Het was uitermate sportief en de positieve invloed van alle deelnemers, toeschouwers en organisatoren maakten er zo een succesvolle dag van.

Wij, GvV, keerden tevreden terug. Met dank aan de organiserende club.

 

Groetjes,

 

Rik Cleys, Herman De Vos, Noëla De Witte, Christel De Westelinck

 

 

Meer foto's op: 

http://picasaweb.google.be/rik.cleys/BouvierdagDenHaag2009?authkey=Gv1sRgCObUgaGS55Dd9wE&feat=directlink  
http://picasaweb.google.nl/martijn.eijbersen/BouvierOefenDag290809?feat=directlink